Ζωντανή μετάδοση συνεδρίου

Ζωντανή μετάδοση συνεδρίου

Στις σύγχρονες εποχές πολλές φορές κρίνεται απαραίτητο ένα συνέδριο εκτός από τους δια ζώσης παρευρισκόμενους, να το παρακολουθήσει κοινό το οποίο για πολλούς λόγους αδυνατεί να παρευρεθεί με φυσική παρουσία και έτσι το παρακολουθεί εξ αποστάσεως.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) του συνεδρίου.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε με τον Covid-19, οι ζωντανές μεταδόσεις συνεδρίων στο διαδίκτυο είναι η λύση για να μπορέσει το κοινό να παρακολουθήσει το συνέδριο σας από απόσταση, προσφέροντας του την ίδια εμπειρία σαν να βρίσκονταν στο φυσικό χώρο διεξαγωγής του.

Σε ποιες πλατφόρμες θα μπορούσε να γίνει μια ζωντανή μετάδοση συνεδρίου:

Ζωντανές μεταδόσεις συνεδρίων μπορούν να πραγματοποιηθούν σχεδόν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, youtube, vimeo κλπ).

Η εταιρία μας αναλαμβάνει με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και πλήρη τεχνική υποστήριξη από ανθρώπινο δυναμικό τη μετάδοση του συνεδρίου σας στη σελίδα της εταιρίας ή οργανισμού σας στο Facebook, στο κανάλι σας στο Youtube, ενώ παράλληλα σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να ενσωματώσετε τη ζωντανή ροή και μέσα στο site σας.

Υβριδικό Συνέδριο – Παράλληλη Ζωντανή Μετάδοση (μέσο Zoom | Skype | Teams | Webex):

Πέρα από την απλή (μονόδρομη) μετάδοση του συνεδρίου σας σε πλατφόρμες για παρακολούθηση του γενικού κοινού, υπάρχει και η δυνατότητα παράλληλης αμφίδρομης μετάδοσης σε ειδικές πλατφόρμες όπως zoom, teams, skype, webex κλπ.

Στο φυσικό χώρο διεξαγωγής με τις κατάλληλες τεχνικές παρεμβάσεις υπάρχει η δυνατότητα ένας ή και περισσότεροι από τους ομιλητές του συνεδρίου σας να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την εισήγηση τους εξ αποστάσεως.

Με τη χρήση της τεχνολογίας τόσο οι παρευρισκόμενοι στο χώρο του συνεδρίου σας με φυσική παρουσία, όσο και εκείνοι που παρακολουθούν μέσω live streaming μπορούν να βλέπουν και να ακούνε τον ομιλητή ο οποίος έχει συνδεθεί εξ αποστάσεων, ενώ και εκείνος παράλληλα έχει τη δυνατότητα να τους παρακολουθεί και να ακούει πιθανές ερωτήσεις που θέλουν να του υποβάλουν μέσω του ηχητικού συστήματος που έχουμε τοποθετήσει στο φυσικό χώρο.

Κόστος Ζωντανής Μετάδοσης Συνεδρίου:

Το τελικό κόστος μιας ζωντανής μετάδοσης Live Streaming ενός συνεδρίου προκύπτει βάση των απαιτήσεων του συνεδρίου σας σε εξοπλισμό καθώς και ανθρώπινο δυναμικό.

Με μια επικοινωνία μαζί μας καταγράφουμε αναλυτικά τις ανάγκες σας και σας προτείνουμε τις κατάλληλες λύσεις.

 

Συχνές Ερωτήσεις για μια Ζωντανή Μετάδοση Συνεδρίου:

Ναι! Όλες οι ζωντανές μεταδόσεις απαιτούν τη χρήση δυνατής γραμμής internet με υψηλή ταχύτητα Upload. Η ταχύτητα download είναι δευτερεύουσας σημασίας, μιας και από τον φυσικό χώρο διεξαγωγής το ψηφιακό υλικό είναι εκείνο που εκπέμπεται προς τα έξω και κατ’ αυτού μας ενδιαφέρει η ταχύτητα upload της σύνδεσης

Σε αυτή την περίπτωση η ζωντανή μετάδοση live streaming του συνεδρίου σας μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4G ή 5G (ανάλογα με την κάλυψη της περιοχής).

Προτείνουμε σε κάθε περίπτωση να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες ως προς την εξεύρεση λύσης μέσω σταθερών γραμμών, μιας και έχουν πάντα καλύτερο ping, το οποίο κρίνεται σημαντικό για τη γρήγορη απόκριση των επικοινωνιών.

Σε κάθε περίπτωση όμως η ζωντανές μεταδόσεις μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι εξίσου σταθερές.

Ασφαλώς! Σε όλες τις ζωντανές μεταδόσεις όπου οι ομιλίες περιλαμβάνουν και παρουσιάσεις, δίνεται η δυνατότητα διπλού παραθύρου με παράλληλη προβολή του ομιλητή με την παρουσίαση του.

Σε αυτή την περίπτωση συνήθως ο ομιλητής απεικονίζεται σε ένα μικρότερο παράθυρο και η παρουσίαση του σε ένα μεγαλύτερο προκειμένου να παρακολουθεί άνετα το κοινό.

Δείγμα της δουλείας μας τέτοιων απαιτήσεων ζωντανής μετάδοσης μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω video.

Σε όλες τις πλατφόρμες γενικής ροής (Facebook | Youtube | Vimeo) δεν υπάρχει περιορισμός ατόμων που μπορούν να το παρακολουθήσουν. Ο καθένας ανά πάσα στιγμή μπορεί να παρακολουθήσει το live streaming του συνεδρίου σας, από οποιαδήποτε συσκευή αρκεί μόνο στο σημείο που βρίσκεται να έχει πρόσβαση στο internet.

Περιορισμός ατόμων υπάρχει συνήθως σε πλατφόρμες αμφίδρομης ροής (zoom | skype κλπ), ανάλογα με το πακέτο συνδρομής που έχετε επιλέξει στις εν λόγω πλατφόρμες.

Click to Call